Kérjen árajánlatot

Partnereink:

Izolaciapur

hyperdesmo.hu

hyperdesmo.sk

szórt purhab szigetelés

szórt-szigetelés

štrko-piesky

liate podlahy

Medence szigetelés-poliurea

Ez a szigetelőrendszer-poliuretánhab védő polyurea réteggel- ellenáll hőmérséklet, idő, víz és nap ellen.
Ez a poliuretánhab jó tapadásának köszönhető a felületek többségéhez és a szigetelőréteg alacsony tömegének: 2-6kg/m2.
A szigetelés a tetőt nem terheli.
A szigetelőréteg magas termikus ellenállása hatékonyan meggátolja a gázbuborékok keletkezését a szigetelőréteg alatt, amelyek nyáron keletkeznek.
Télen pedig védi a betonmennyezetet a fagy pusztító hatásától.

Néha a jó döntés akár 50%-al is csökkentheti a tetőjavításra kiadott költségeket.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a befektetők annak érdekében, hogy megspóroljanak az öreg tető javításánál gyakran fél megoldásokat választanak különféle eszközök felhordásával vagy jelentős számú lyukak betakarásával, hogy végül meggyőződjenek arról, és megérezzék a saját pénztárcájukon, hogy a tető ezentúl is szivárog.
Ezért ajánlanánk az Ön figyelmébe a szórt purhab tető szigetelő rendszert.

Hogy működik?

Ez a módszer a legegyszerűbb az elérhetőek közül.
A már meglévő tetőszerkezetre( előre elkészített és letisztított) szórással van felhordva a szigetelőréteg szilárd szórt poliuretán habból.
A réteg vastagsága a tető tulajdonságaitól vagy a befektető kívánságától függ.
Maga a poliuretánhab nem ellenálló a napsugárzásnak, lehet rajta járni és ezt követően fel van hordva a hőszigetelő réteg-öntött poliuretán elasztomer.
A poliureára jellemző a poliuretánhabhoz való kiváló tapadás és UV álló.
Szuper tapadása van az anyagok többségéhez, amely lehetővé teszi az ideális szigetelőréteg létrehozását amely ellenáll az UV sugárzásnak.
A Polyurea elasztomer előnyei közé tartozik a kopásállóság, törésbiztonság, szakítószilárdság, kívánt fizikai tulajdonságok állandósága széles hőmérséklet tartományban -40C-tól akár +130C-ig, rétegek tömítése, terjeszkedés 300%-on felül.
A poliurea rétegnek ezek a tulajdonságai a poliuretánhab kiváló szigetelő tulajdonságaival összekötve óriási terméket képeznek 2 az 1 ben, amely kiválóan védi a tetőt a hőmérsékletkülönbségektől és a víztől.
Az eredmény egy monolitikus szigetelőréteg és felületréteg amely ellenálló sérülés, töredezés és szakítás ellen.
Ez a szigetelőmódszer nem igényel semmiféle ragasztó használatát ezért itt nincs kockázat a felületréteg szivárgására a ragasztórétegek öregedése miatt.
Az így kialakított szórt purhab szigetelőrétegnek polyureával vagy UV bevonattal, (2az1 ben) nincsenek hátrányai hőhidak, rések és kötések formájában és lehet rajta bármikor járni, lehetővé teszi a szükséges karbantartásokat a tetőn a szigetelőréteg megsértése nélkül.

A szórt PURhab szigetelőrendszer(2az1)ben legfontosabb előnyei közé tartoznak:

1. A szórt szigetelés hatékonysága

Az egyes rétegek tapadása annyira erős, hogy az egész szigetelés egy kompakt többrétegű stabil lemezt alkot amely befedi a tető egész felületét.
Mit jelent ez gyakorlatban?
Tegyük fel, hogy közelebbről meghatározatlan körülmények közt az első rétegek sérülésére kerül sor(mechanikus sérülést értünk) a többi réteg ezentúl is hatékonyan fog ellenállni a víznek vagy a hőnek.
Az ilyenfajta sérülést könnyen észre lehet venni és kijavítani.

VIGYÁZAT!- Ennél a szigetelőrendszernél nem fordul elő a víz egyes szigetelőrétegek alá való befolyása.
Ezért ez a legjobb rendszer amelyet használhatunk a sérült tetőre.

2. Az anyagok tartóssága

elhanyagolható hatás az időtényező a szigetelő anyagok hatékonyságára, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy nincs szükség a tető további javítására

3. Kölcsönös védelem

A poliuretán membrán védi a habot az (UV) sugárzás káros hatásától, a hőszigetelő réteg benedvesedésétől, és mechanikus sérüléstől, a másik oldalon a PUR hab amortizációt képvisel a védő poliurea rétegnek, mivel tompítja az alátét feszülését amely összefügg az alátét(tetőlemezek) dolgozásával.
Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem alakulnak ki szivárgások a tető egyes részei közt.

4. Monolitikus jelleg

A szórt PUR szigetelőréteg (2az1-ben) olyan módszerrel van készítve, hogy minden tetőfelület kompakt legyen összekötve az összes függőleges síkkal, ami meggátolja a víz áthatolását a szigetelőréteg alá és ennek köszönhetően szakadó esőben nem történik szivárgás.

5. Könnyűség, gyorsaság és egyszerű alkalmazás

2-4 tagú csapat nagyobb gond nélkül komplett tetőszigetelést végez 300-tól 500m2 felületig 1-2 nap alatt.
Mint a szórt poliuretán habra úgy a poliurea rétegre is jellemző a rövid idejű keményedés, ami lehetővé teszi, hogy a tető a felhordás után azonnal kész.

A poliurea réteg alap fizikai tulajdonságai-a legfontosabb szigetelőrétegnek

Tárolók, kamrák, hűtőgépek, raktárak

szórt purhab hőszigetelés

Gyümölcs, zöldség, gabona és virágok tárolására elsősorban megfelelően szigetelt helység kell, mert csak ennek köszönhetően lehetséges kínálni a piacon gyümölcsöt és mezőgazdasági termékeket akár több hónappal a begyűjtés után.
Ez főképp fontos a szezonális gyümölcsöknél amely pár hetes idő alatt érik.
Annak érdekében, hogy a gyártó képes legyen eleget tenni a követelményeknek a gyümölcs és zöldség szállítóra nézve elérhető kell, hogy legyenek megfelelő raktárak, hűtők és hűtők szabályozott légtérrel.
A gyümölcsök minőségét amelyet a fogyasztónak szállítanak, sok fizikai tényező határozza meg, főleg a jó hőmérséklet megtartása, levegőnedvesség, szabályozott légteres hűtők esetében a légtér helyes összetétele a helységben.
Ezeknek a paramétereknek a helyes szinten való megtartása sorsdöntő arról, hogy a raktározás után pár hónappal a piacra érett, zamatos, frissen illatozó és finom gyümölcsöt szállítunk.
Ahhoz, hogy ez így legyen szükséges gondoskodni a kamra helyes szórt purszigeteléséről.

Milyenek a követelmények az ilyenfajta szigetelésre?

A legfontosabb követelmények közé tartoznak:

Ezt az összes fő tulajdonságát a jó szigetelésnek biztosítja a szigetelő poliuretánhab közvetlen szóró alkalmazással falakra, padlóra, és a raktározó helység mennyezetére. Ideális megoldásról van szó, amely lehetővé teszi a pontos megtartását: a gyümölcs helyes hőmérsékletének helyes levegő páratartalmát a kamrában gázok összetételének a hűtő belsejében, egyes gáz összetevő hatékony megakadályozása a kamrából való kiszökésének.
A szórt poliuretánhab a felületen kemény, ragyogó réteget alkot, lehetővé teszi a szigetelt falak tisztán tartását.
Az így kialakított szigetelőréteg nem nagyon öregszik és nem is szublimál(nem tűnik el) és tartós védelmet biztosít a falak és fémszerkezetek számára.
Következő fontos tulajdonsága ennek a szigetelőrendszernek a rövid készítési idő és az egyszerűség más hűtő tárgyakhoz való adaptálás esetén, sokszor az öreg tető vagy fal lebontása nélkül.
Ennek köszönhetően könnyen megtakaríthatja akár a költségek felét az ilyen helyiségek kiépítésénél, mialatt nem kell a drága kész szigetelőlemez, rétegelt lemez vagy más hőszigetelő rendszerek megvételével és alkalmazásával foglalkoznia.
Ez a szigetelőrendszer igazolt úgy mint gyümölcs,zöldség,burgonya,növények tárolásánál úgy más raktárhelyiségekben is, főleg ott ahol magas a levegőnedvesség- megakadályozza a páralecsapódást.
Ez a technológia lehetővé teszi, hogy monolitikus szerkezetet kapjunk, ami azt jelenti, hogy a szigetelőrétegnek nincsenek repedései és rései és az anyagok többségéhez való jó tapadásának köszönhetően a fallal réteges lemezt alkot.
A felhordott habréteg betakarja a szerkezeti elemeket és ennek köszönhetően szoros szigetelést képez amely védi az épületet a nedvesség pusztító hatásától,fém alkatrészek rozsdásodásától,penésztől a mindíg nedves falakon és a fa rothadásától.
A szórt poliuretánhab nem igényel további tömítést ragasztók vagy szigetelőfóliák formájában és további rögzítést sem.
Nem szükséges rá felhordani további védő felületi színeket.

Felületi szórások-poliuretán és poliuretán elasztomerek

Ezek a rétegek alkalmazást találnak úgy mint védelem kopás és ütés ellen nagytömegű szerkezeteknél,mint védelem fémszerkezetnél agresszív vizes környezetben, betontartály védelme, ipari vízátengedők és kommunális szennyvíz átengedők védelme.
A poliuretán és poliuretán elasztomer szórásos alkalmazással nagyon jó tapadással rendelkeznek a felületek többségéhez(acél,beton,kerámia).
Ez az előny teszi lehetővé elég vastag réteg kialakítását 0,5 mm től egészen néhány tized mm-ig integráltan az alappal.

© szortpolyuretan