Kérjen árajánlatot

Partnereink:

Izolaciapur

hyperdesmo.hu

hyperdesmo.sk

szórt purhab szigetelés

szórt-szigetelés

štrko-piesky

liate podlahy

LEÍRÁS

SZÓRT PURHAB SZIGETELÉS

Ez a technológia Amerikában lett kifejlesztve, és innen hamar elterjedt az összes iparilag kifejlett országba az egész világon.
A kemény poliuretánhabot úgy mint a leghatékonyabb hőszigetelő anyagot az építőiparban már több mint 40 éve használják.
Tökéletes 100%-os hő és vízszigetelést teremt szórással ´´a helyszínen´´ ,bármilyen épületfelületen, vagy ipari létesítmény felületén.
A szórt purhab szigetelés ellenáll az időjárási viszonyoknak.

Kiváló tapadása miatt minden építési felületen megtapad, és ezáltal nagyon hosszú élettartammal rendelkezik.
Az építészetben a szórt purhab hő és vízszigetelés szórással van felhordva, elsősorban tetők javításánál, és a már meglévő szigetelés kiegészítésnél.

Szórt purhab felhasználási helyei közé tartoznak:

padláshelyiség szigetelése

A mai napokban már az összes épületnél nélkülözhetetlen a megfelelő szigetelés, ennek oka az új szabványok és építészeti normák érvénybe lépése.
Ezek mellett meghatározó szerepe van a gazdasági tényezőnek is, mert, az energiaárak mindig növekednek és ez a jövőben sem fog megváltozni.
A működési költségeken kívül fontos a kényelem is amelyet mindenki be akar biztosítani a saját családja számára, mindazonáltal a házak és lakások optimális levegőhőmérsékleten nehezen tartható meg jó szigetelés nélkül az bármely évszakban.

Milyenek azok a követelmények amelyeknek meg kéne felelni a hőszigetelésnek lakóházban?

Feltételezzük, hogy lakóházat akarunk építeni azzal a tervvel hogy minimálisan 60-80 évig lesz lakva.
Ezért a szigeteléses réteg hatékonyságának ezalatt az időszak alatt maximálisan kielégítőnek kell lennie.
A szigetelés kiválasztásánál figyelembe kell vennünk azokat a fizikai tulajdonságokat, az előnyöket és a hátrányokat amelyek a használatukkal járnak az épület egész élettartama alatt.
Az ilyen hosszú ideig tartó épület működtetésénél alapvető fontosság az anyagok öregedése, szublimációja és biológiai lebomlása.
Arra is muszáj gondolnunk, hogy a szigetelőanyagnak nem túl magas-e a nedvszívó tulajdonsága, elégségesen fékezi-e a vízpára diffúzióját a szigetelésben.
Ezeknek a jellemzőknek jelentős hatásuk van a szigetelés hatékonyságára.
A víz jelenléte a szigeteléses rétegben a vaskonstrukció rozsdásodását,illetve csontvázszerű fakonstrukció rothadását is okozhatja, továbbá a víz amely lecsapódik a szigeteléses rétegben többszörösen rontja a szigetelés tulajdonságait.
Nem kis jelentősége van a méretek változásának(a méretek állandósága alapvető szigetelőlapoknál, mert a helyiség paramétereinek a megválzoztatása hézagok kialakulását okozhatja, és légáramlást okoz a szigeteléses rétegben.
Utolsó alapvető probléma a szigetelés éghetősége.
El kell mondanunk,hogy egyetlen anyag sem maximálisan tűzálló.
A besorolása különféle éghetőségi osztályokba történik mely osztályozza, hogy tűz esetén milyen gyorsan fog terjedni a tűz az épületben.
Ha a tűz kezdeti szakaszáról van szó léteznek anyagok amelyek tartalmaznak adalékanyagot amik csökkentik a tűz terjedését és hozzásegíthetnek a tűz automatikus eloltásához-a PURHAB ebbe a kategóriába sorolható.
A többi anyagnál meg kell győződni arról, hogy az adott anyag égés esetén nem csepeg-e ami hozzájárulhat a tűz további terjedéséhez.

Miért fontos olyan jó szigetelő anyagokat használni mint a szórt PURhab szigetelés ?

Ezt az igen fontos kérdést padlásszoba példájával tudjuk megválaszolni mert az épület ezen része felelős legfőképp a hő elvesztéséért télen és a felmelegedésért nyáron.
Ha a tetőnk acél vagy fém lemezzel van borítva, ez a lemez nyári napos időben akár 80C-os hőmérsékletet is elérhet.
Ha a padlásszobában 20C os hőmérsékletet akarunk megtartani 60C-os hőmérsékletkülönbséggel van dolgunk.
Be kell vallanunk, hogy ez a feladat nem kis kihívás a szigetelő rétegünknek. Ezt csak szórt PUR szigeteléssel lehet elérni.

És mi a helyzet télen?

Feltételezzük ,hogy kint -10C van, az épület belsejében a padlásszobában pedig 22C-os hőmérsékletet szeretnénk megtartani.
A hőmérsékletkülönbség tehát 32C-ot jelent.
Mindkét helyzetben úgy mint nyáron megköveteljük, hogy a szigetelőréteg képes legyen ellenállni a hőségnek vagy a hidegnek 30-60C-os hőmérsékletkülönbségnél.
Adjuk hozzá még, hogy a tetőnk felülete 200-300m2 és már kezdődik kirajzolódni a padlásszoba szükséges szigetelő hatása.
Hasonló problémát jelentenek az épületek falai, amelyek a napjainkban könnyű anyagokból épülnek, amelyeknek nincsen semmiféle hőtároló tulajdonságuk.
Ezért nagyon érzékenyek rövid hőváltozásokra, melyet jó szigetelés nélkül közvetlenül a lakásban érzünk meg.
Sok hőszigetelő rendszer vízgőz cseppfolyósítását mutatja ki télen és a szigeteléses réteg szivárgását nyáron.
Figyelembe kell vennünk a PURhab közvetlen szórását.
Maga a purhabnak mint szigeteléses anyagnak nincs szüksége különleges ajánlásra, mert nagy népszerűségnek örvend sok felhasználónál főleg professzionális és ipari használatnál.
Engedjék meg, hogy a figyelmükbe ajánljunk egy olyan szigetelő rendszert aminek a lényege a közvetlen szigetelőréteg szórás úgy, hogy monolitikus réteget képezzen kötések, rések, lyukak,hézagok és hőhidak nélkül.

Hogy működik?

A poliuretánhabot közvetlenül a tetszőlegesen szigetelt alátétre aplikáljuk.
Lehet ez bélelés , faforgácslap, fémlemez, csempe, szigetelő fólia, szarufák közé, beton...
A fújás speciális szóróberendezéssel történik amely speciális szórópisztollyal van felszerelve.
Az alkalmazást végző személy a poliuretánt szétmixelt folyadékként viszi fel a szigetelt felületre, ahol automatikus kitöltés és szilárdulás jön létre mely 3-tól 20 másodpercig tart, amivel kemény PURhab szigetelő réteget kapunk megadott fizikai paraméterekkel, megadott vastagsággal az épület tulajdonságai alapján és a befektető elképzelése szerint.
Az így kapott PURhab szilárdan tapad az alátéthez mivel rendkívül jó tapadási tulajdonságai által szilárdan tapad a legtöbb építőanyaghoz .
Másik jó tulajdonsága, hogy nem penészedik.
A PUR hab szerkezetére tipikus a nagyszámú zárt cella aminek az eredménye a nagyon kis mértékű felszívódás még hosszabb távú teljes elmerülés esetén is.
A zárt celláknak hála erre az anyagra jellemző a jelentős hőellenállás és vízgőz diffúzió ellenállás kedvezőtlen körülmények közt, úgy mint a magas levegőnedvesség, és a viszonylag nagy hőmérsékletkülönbség a szigetelőréteg mindkét oldalán.
Következő fontos pozitívuma ennek a szigetelésnek a réteg alacsony tömege, amely nem haladja meg a 3,5kg/m2-t, vagyis nincs szükség felfüggesztéses rendszerekre, szigetelő fóliákra vagy a szigetelőrendszer szellőztetésére mert az így felhordott rétegnél nem történik páralecsapódás.
Ennek az eredménye a jelentős helymegtakarítása,amivel az építés-felújítás költségeit csökkentheti.
A hab rétegekben van felhordva az épület vázszerkezete közé és ezáltal az összes szivárgás kitöltésre kerül.
Ez azokat a réseket illeti ahol a falak érintkeznek a tetővel, a tetőszerkezet összekötésénél,tető és ajtókeretnél is.
További jó tulajdonságai közül kiemelendő az anyag ellenállása, szigeteléses paraméterek évtizedes állandósága.
A szórt purhab felvitele fára, nem okozza a fa rothadását, nem teremt élő talajt baktériumoknak és penésznek.
A szigetelőanyag a tűzzel való reakciója alapján önkioltó anyag, amely esetleges meggyulladása esetén nem alakít égő cseppeket.

hővezetési eggyüttható (10C): 0,034W/mK
Égési osztály: E


Rendkívül rövid idő alatt kivitelezzük lakóháza szigetelését - ez sok esetben nem haladja meg az1 max 3 napot.

Miért pont szórt PURhab szigetelés?

USA fő gyártója a környezetbarát szórt poliuretán szigetelő habnak és bevonatoknak.
Világhírű technológiák használatával és kutatással az USA egy sor terméket hozott létre, amely segít Önöknek végrehajtani az álmaikat energiatakarékos, csendes és kényelmes környezetben szinte por és allergének nélkül.
Termékeink Amerikában, Spanyolországban, Németországban és Lengyelországban vannak gyártva és egy rengeteg pozitív értékelést és tanúsítványt érdemeltek ki a magas mennyiségű energiahatékonyság, megújíthatóság és újrahasznosításos anyagtartalmukért.
Lehet Ön akár háztulajdonos,építész,szigetelő anyag vállalkozó vagy építészmérnök, mi olyan szolgáltatásokat nyújtunk amelyeknek köszönhetően a választása szigetelésre nézve egyszerű lesz.
Mind ugyanazt a véleményt valljuk: az első lehetőség az alternatív energiaforrásnál egyszerűen kevesebbet fogyasztani!
Soha nem volt jobb idő elkezdeni spórolni és zölden élni mint ma.
Ezt a szórt szigetelés Purhabbal biztosítja.

©szortpolyuretan